VEKTREDUKSJON

 

Her er noen enkle tips for vektreduksjon

Regelmessig mosjon hjelper til med å holde hud og muskler i form samt hjelper hjerte- og lungesystemet med å yte sitt beste.

Regelmessig mosjon:

Regelmessig mosjon hjelper til med å holde hud og muskler i form samt hjelper hjerte- og lungesystemet med å yte sitt beste. Musklene dine fungerer som ”forbrenningsovner”- de forbrenner energi når de blir brukt.
Forsøk å drive med 20 minutter aerobictrening annenhver dag. Her er noen forslag: Rask spasertur, sykling eller svømming er ypperlige former for aerobictrening.

Spis mer:

Spis frukt og grønnsaker samt salat. Erter, belgplanter, bønner og linser. Sardiner, makrell, sild og laks. Sjømat. Fjærfe/hvitt kjøtt. Brun ris og helkornpasta. Usukrede kornprodukter, helkorn og havre.

For å hjelpe til med å bevare næringsstoffene:

Spis frisk frukt og ferske grønnsaker når det er mulig. Damp grønnsakene lett i stedet for å koke dem. Stek maten lett i stedet for å gjennomsteke den. Pocher fisken i stedet for å grille den.
Skrubb grønnsakene i stedet for å skrelle dem. Unngå å la grønnsakene bli liggende i vann – forbered dem og tilbered dem med en gang.

Unngå å salte maten – nøy deg med matens naturlige saltinnhold.
Unngå mat som er laget av fint mel (kaker, brød, konditorvarer).
Unngå å oppbevare søtsaker med høyt kaloriinnhold i huset, for eksempel kaker, kjeks, iskrem samt stekt og fet mat. Slike matvarer kan forsinke eller ødelegge vektkontrollen din. Du kan spise dem men, men sjelden.

Vektreduksjon

Ønsker du varige vektresultater og personlig oppfølging med produkter fra Herbalife ?

Kontakt Trine Tollefsen på mail trinetol@online.no og jeg kan hjelpe deg lage en måltidsplan spesielt for dine behov eller ring meg på mobil 917 62 932 for nærmere avtale.

Produkter for livet.

Start som om du har tenkt å fortsette!
Det tar mellom tre og seks uker å utvikle en ny vane (eller bryte en gammel!). Når du bruker Herbalife-produkter vil du bli oppmuntret til å skape nye, sunne vaner som kan hjelpe deg med å nå dine vektkontrollmål og deretter opprettholde idealvekten resten av livet!

Sett mål som det er mulig å nå!

Hvilken vekt/størrelse ønsker du å ha om åtte uker? Hvordan vil du se ut om seks måneder? Dersom du lett når målene dine, kan du enkelt sette deg nye mål! Sett deg mål og resultater som er mulig å nå.

Fastsett en dato for når du skal ta noen spesielle «etter»-bilder. Slik planlegging hjelper deg med å holde motivasjonen oppe på veien mot målene dine. Ikke glem å skrive ned hvordan du planlegger å belønne suksessen din – det er lurt å ha noe ekstra å se frem til!

Det hjernen kan ta i mot og tro på, kan den også oppnå!

Dersom du tenker positivt og er motivert vil du ha større mulighet for å lykkes. Se for deg hvordan du ser ut når idealvekten er nådd mens du spiser. Se for deg hvordan maten fordøyes og tenk på hvordan kroppen din forbrenner maten som energi og ikke lagrer den som fett!

Stress (press eller spenninger) forbruker viktige næringsstoffer – forsøk å unngå stress!
Tenk på vektkontrollinnsatsen din som en metode for å lære et helt nytt system for resten av livet!

Sett av tid til hvile og avslapping

Etableringen av en ny livsstil er et viktig steg, og i enkelte tilfeller, et omfattende prosjekt.
For eksempel en hvileperiode som er lang nok til at du kan hente deg inn etter dagens stress og påkjenninger.
Mange holder tempoet oppe til de faller utslitt i seng, for deretter å ligge våken i lange perioder uten å kunne skru av knappen.

En time med jevnlig avslapping etterfulgt av 6-8 timer kvalitetssøvn hver natt er viktig for å oppnå vektkontrollsuksess.
Det hjelper til med å fremme en god helse og vitalitet.

Eksperimentér med shakene

Velg mellom seks delikate smaker – Jordbær, Sjokolade, Tropisk frukt, Vanilje, cookies & cream og Cappuccino.
Det finnes også mange forskjellige oppskrifter du kan prøve for å få hjelp til å variere shakene fra gang til gang. Spør distributøren din om Shakeoppskriftshefte.
Variasjon er et nøkkelord for å oppnå suksess!

Spis et valgfritt, balansert måltid

Sunne matvaner dreier seg om å gjøre sunne valg. Etter hvert som du begynner å utvikle en større forståelse for kosthold og matvaner, vil du gradvis bli mer bevisst på hva du putter i deg.
Forsøk ikke å bli besatt av mat og hva du kan og ikke kan spise. Endre dine nåværende spisevaner gradvis for å gi kroppen din tid til å tilpasse seg.

Spis sakte, tygg hver eneste munnfull nøye og nyt maten din. Spis lite og ofte, og forsøk å unngå store måltider fordi de kan påføre fordøyelsessystemet store belastninger.
Kostholdsfett kan forvandles til kroppsfett. Kontroll av inntaket av mettet fett (de som holder seg faste i romtemperatur) er derfor like viktig som å redusere det samlede kaloriinntaket. Erstatt mat med høyt fettinnhold med mat med et lavt fettinnhold.
Spis minst 5 porsjoner frukt eller grønnsaker hver dag. De hjelper til med å tilføre vitaminer, mineraler, sporemner og kostholdsfiber. Spis mindre (du behøver ikkekutte helt ut) av favorittmaten din.
Kontrollér ønsket om å småspise – hvis du får lyst på noe, velg et sunt alternativ!

Ta ansvar for ditt daglige kosthold – inkludert kostholdstillegg for å sikre at det finnes rikelig med de viktige næringsstoffene i kostholdet ditt.

Drikke

Drikk minst 2 liter vann daglig for å hjelpe til med å skylle ut avfallsstoffer og opprettholde kroppens vannbalanse. Forsøk å drikke 1 liter vann når du våkner for å etterfylle reservene du har mistet i løpet av natten.
Spe ut fruktjus med 50 % vann.

Drikk et stort glass vann en time før hvert måltid for å hindre at du spiser for mye.
Unngå lavkaloridrikker som inneholder kunstige søtningsmidler. Redusér inntaket av kaffe og te til 2 kopper per dag.

Redusér alkoholinntaket til et minimum! Tenk på at kroppen din blir det den får i seg!

Regelmessig mosjon

Sett av tid til 20 minutter mosjon annenhver dag.
Du behøver ikke begynne en spesiell idrett, det viktigste er å bli generelt mer aktiv, mer motivert og mer «vital».
For de som rygger ved tanken på tradisjonell trening, finnes det mange alternativer som kan hjelpe kroppen med å brenne energi.
Gjør om fritid til kroppstid. Sett deg på sykkelen når du skal handle søndagsavisen i stedet for å bruke bilen. Gå lange turer i helgene, start i et rolig tempo og sett opp tempoet etter hvert.

Stram og slapp musklene i lår, legger og rumpe når du sitter ved datamaskinen eller
mens du ser på tv. Ta trappene! «Løp» opp og ned trappene tre eller fire ganger flere ganger per dag. Gå av bussen ett stopp for tidlig!